در این مقاله ما به شما کمک خواهیم نمود تا بتوانید بهترین لپ تاپ موجود را بر مبنای بودجه و امکانات مد نظر خود انتخاب نمایید. انتخاب های زیادی، هم برای سیستم عامل ویندوز و هم برای سیستم عامل کروم در دسترس هست. در حالی که شرکت اپل، مک بوک های خود را به تعداد کمی محدود نموده است. با ما همراه باشید تا بتوانید لپ تاپ مناسب خود را بیابید.
مک، ویندوز، یا گزینهی دیگه؟
سیستم عامل باید نخستین اولویت شما باشد. در حالی که در گذشته بازار توسط مک بوک های اپل و لپ تاپ های ویندوزی اشباع شده بود، اما امروزه سیستم عامل کروم (Chrome OS) گوگل یک گزینه بسیار محبوب، همراه با قیمت مناسب می باشد.
اگرچه این سری لپ تاپ ها از سخت افزار و ویژگی های مناسبی برخوردار هستند، اما تفاوت هایی هم با لپ تاپ های موجود در بازار دارند که باید به آن ها توجه نمود.
سیستم عامل ویندوز
تنوع کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز بسیار زیاد است. شرکت های سازنده زیادی اقدام به تولید قطعات کامپیوتر نموده و کیفیت و قیمت های آن ها بر اساس مدل و برند انتخابی متغیر خواهد بود. سریع ترین مدل های موجود از لحاظ کارایی از مک بوک ها نیز پیشی می گیرند، برخی از شرکت های سازنده رایانه های شخصی به سیستم های خود نام هایی از قبیل گیمینگ یا اداری اختصاص می دهند.
کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز در ابعاد و اشکال مختلف وجود دارند. یک لپ تاپ استاندارد با یک طراحی مرسوم به راحتی قابل دستیابی هستش. نوت بوک های ویندوزی با صفحات لمسی حتی با قیمت های مناسب نیز در بازار یافت می شوند. درحالیکه این امر در مورد مک بوک های اپل صدق نمی کند.
همچنین طراحی های جذابی چون لپ تاپ هایی که به پشت تا می شوند و همچنین مدل هایی که کیبردشان از آن ها جدا می گردد مانند مدل های سرفیس مایکروسافت در لپ تاپ های ویندوزی موجود هستند. با این حال شرکت اپل لپ تاپ هایی با دیزاین 2 در 1 را تنها برای آیپد پرو خود در نظر گرفته است. یعنی شما مک بوکی با کیبرد جدا شدنی نخواهید دید.
به روز بودن ویندوز
از لحاظ نرم افزاری، ویندوز از وضعیت مناسب تری برخوردار است. ویندوز استانداردی برای توسعه بازی ها و خیلی از برنامه های تجاری می باشد. همچنین آپدیتها و ویژگی های بیشتری ارائه می دهد. ویندوز هر 6 ماه یکبار این قابلیت ها را در اختیار کاربران قرار می دهد، در صورتی که اپل به صورت سالیانه آپدیت های اصلی را منتشر می سازد.
برخلاف تنوع سخت افزاری کمی که اپل ارائه میدهد، شما گزینه های زیادی جهت انتخاب در لپ تاپ های ویندوزی خواهید داشت. با گزینش برند هایی چون لنوو، دل و یا مایکروسافت، شما با تنوع گوناگونی رو به رو خواهید شد.
سیستم عامل MacOS
اپل همواره به برند خود اهمیت داده و محصولاتی فاخر تولید نموده است. هر یک از محصولات اپل از استانداردهای خاص شرکت پیروی می نمایند، در حالیکه سایر تولیدکنندگان لپ تاپ هایی تحت ویندوز یا کروم او اس با ویژگی ها و امکانات گوناگون طراحی می کنند. در نتیجه، مک بوک ها بسیار کاربر پسند و پایدار می باشند. همچنین چون از یک اکوسیستم می باشند، شبکه غنی پشتیبانی اپل می تواند در صورت بروز مشکلات کار گشا باشد.
کیفیت طراحی یکی از نقاط قوت محصولات اپل می باشد. اپل لپ تاپ های خود را خاص طراحی می نماید، لذا محصولات آن عموماً قیمت بیشتری نسبت به سایر برند ها دارند، علی الخصوص زمانی که بحث فضای زیاد حافظه مطرح می گردد.
مک بوک ها از سخت افزارهای سریع استفاده می کنند، اما آنها از قدرتمندترین تراشه های گرافیکی که در سیستم های خانگی به کار می رود، بهره نمی برند. با این حال، افرادی که به لپ تاپی قوی نیاز دارند و درعین حال اطلاعات زیادی در مورد جزئیات سخت افزاری ندارند، می توانند مطمئن باشند که لپ تاپ های اپل تمامی نیازهای روزمره آن ها را پاسخ خواهند گفت.
استانداردهای اپل
استانداردهای طراحی اپل به سیستم عامل آن نیز سرایت کرده است. برخلاف ویندوز، سیستم عامل اپل شامل نرم افزارهایی مشابه آفیس و همچنین نرم افزارهایی جهت ویرایش رسانه می باشد و هر اپلیکیشنی به خوبی برای اهداف مورد نظرش تعریف شده است.
این قابلیت ها باعث می شود تمام کاربران صرف نظر از میزان مهارتشان بتوانند به راحتی با اپلیکیشن ها کار کرده و کارایی مطلوبی داشته باشند. از طرفی دیگر طراحی خاص Mac قابلیت شخصی سازی آن را کاهش می دهد. شما حتی نمی توانید حافظه دستگاه خود را تغییر دهید.
در آخر، از آنجاییکه هیچ گونه صفحه لمسی برای مک بوک ها تعریف نشده است، شما می توانید از حالت Sidecar اپل بهره برده و از آیپد به عنوان یک صفحه لمسی برای کنترل مک بوک خود استفاده نمایید.
سیستم عامل Chrome OS
سیستم عامل کروم شرکت گوگل با سیستم عامل ویندوز و مک متفاوت است. این پلت فرم بر مبنای مرورگر کروم بوده و تمرکزش بر روی اپلیکیشن های تحت وب می باشد. سیستم عامل Chrome OS طی سال ها، توسعه یافته و اکنون از برنامه های سنتی دسکتاپ و اپلیکیشن های موبایل، مشابه رقبا، بهره می برد.
در کروم بوک ها از سیستم عامل Chrome OS بهره گرفته می شود. این لپ تاپ ها به دلیل سخت افزار ضعیف تر نسبت به نوت بوک های مبتنی بر ویندوز و مک بوک ها عموماً مقرون به صرفه تر هستند. کروم بوک ها برای استفاده دانشجویان و آموزشگاه ها و همچنین افرادی که به یک لپ تاپ برای گشت و گذار در فضای مجازی و خرید های آنلاین نیاز دارند، مناسب می باشد.
با این حال، هم اکنون گزینه ها بسیار متنوع تر از گذشته شده اند. مثلاً لپ تاپ های قدرتمندی چون Pixelbook گوگل در بازار موجود هستند که بسیار شبیه لپ تاپ های رده بالای ویندوز و MacOS هستند. حتی گزینه های 2 در 1 مانند Pixel Slate یا HP Chromebook x2 نیز موجود است.
قابلیت های Chrome OS
به طور کلی، سیستم عامل Chrome OS امروزه سریعتر و متنوع تر از گذشته شده است. پایه و اساس آن هنوز وب محور بوده، و هم اکنون از برنامه های Google Play و سیستم عامل اندروید نیز پشتیبانی می کند. کروم بوک ها از قابلیتی همچون iMessages اپل بهره می برند که به کاربران اجازه می دهد بدون استفاده از تلفن همراه، با لپ تاپ خود پیام کوتاه ارسال نمایند.
علاوه بر این، سیستم عامل OS Chrome از لینوکس پشتیبانی می کند و بستر را برای نرم افزارهای دسکتاپ سنتی مانند GIMP و Steam باز می نماید. اشکال آن این است که کتابخانه آن هنوز به اندازه ویندوز و یا حتی MacOS متنوع نیست و پشتیبانی لینوکس هنوز در نسخه بتا قرار دارد. با این اوصاف هنوز سیستم عامل OS Chrome رقیبی قدرتمند در بازاری است که بیشتر تحت سلطه ویندوز قرار دارد.
به طور کلی، اگر امکانات سیستم عامل OS Chrome انتظارات شما از یک لپ تاپ را بر آورده می سازد، می توانید با خرید یک کروم بوک در هزینه های خود صرفه جویی زیادی نمایید.
انواع لپ تاپ ها
گروهی از لپ تاپ ها وجود دارند که جهت کاربردی ویژه یا برای مخاطبانی خاص تولید می شوند. هنگام خرید لپ تاپ، در درجه اول قصد خود از استفاده از لپ تاپ را مشخص نموده و به دنبال دستگاهی باشید که با علایق و اهداف شما همسو باشد. در این بخش به بررسی انواع نوت بوک ها از نظر کاربرد و قیمت خواهیم پرداخت.
لپ تاپ های زیر 15 میلیون تومان
لپ تاپ ها با توجه به سخت افزارشان می توانند قیمت بالایی داشته باشند، اما تولید کنندگان می دانند که هر کسی توانایی خرید یک لپ تاپ 40 یا 50 میلیونی را ندارد. خریدارانی که برای ابتدایی ترین کارها به لپ تاپ نیاز دارند و دوست دارند در هزینه هایشان صرفه جویی کنند، می توانند لپ تاپ های عالی با قیمت 15 میلیون تومان یا کمتر پیدا کنند.
به طور کلی، لپ تاپ های ارزان قیمت برای افرادی که ممکن است اطلاعات زیادی در مورد سخت افزار نداشته باشند و در عین حال به دستگاهی نیاز داشته باشند که بتواند کارهای روزمره و رایج را انجام دهد، ایده آل است. آنها به گونه ای طراحی شده اند که حتی با وجود قیمت پایین، کیفیت ساخت قابل قبول و با دوامی داشته باشند.
این نوت بوک ها به طور معمول از نظر سخت افزاری خیلی قوی نیستند. در واقع شما با حافظه رم یا کارت گرافیکی با عملکرد بالا رو به رو نخواهید شد. این موضوع باعث می شود برای بازی های سنگین ایده آل نباشند و همچنین نتوانید صدها برگه مرورگر را همزمان باز نگه دارید. البته این بدان معنی نیست که عملکرد مناسبی ندارند، فقط در مقایسه با مدلهای گران قیمت از لحاظ کارایی محدودتر هستند.
در این رنج قیمتی، کروم بوک ها گزینه بسیار مناسبی هستند. همچنین مدل های ASUS VivoBook R565JA و Lenovo IdeaPad L3 فوق العاده می باشند. اگر قابلیت جابهجایی آسان یا پرتابل بودن برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار است، Microsoft Surface Go 2-in-1 گزینه ای عالی و مقرون به صرفه خواهد بود.
لپ تاپ های از 15 میلیون تا 25 میلیون تومان
در این محدوده قیمت کارایی مطلوبی با توجه به میزانی که هزینه می کنید، به دست می آورید. این لپ تاپ ها واقعا عالی هستند. همچنین سخت افزار داخلی بسیار بهتری نسبت به نسخه های ارزان تر دارند.
این واقعیت که این محدوده قیمتی مورد هدف سازندگان است، به این معنی است که شما گزینه های زیادی برای انتخاب دارید. نوت بوک هایی با نمایشگر عالی، پردازنده قدرتمند، زیبا، سبک و با دوام باتری فوق العاده. ممکن است شما سیستمی را برگزینید که شامل همه موارد مطرح شده نباشد.
اگر می خواهید یک لپ تاپ با کیفیت در این رنج قیمت داشته باشید، ASUS VivoBook R521JP گزینه مناسبی به حساب می آید. همچنین Lenovo IdeaPad L3 یکی از بهترین نوت بوک های زیر 25 میلیون تومان می باشد.
لپ تاپ های بالای 25 میلیون تومان
این بخش شامل برخی از بهترین لپ تاپ هایی است که می توانید خریداری نمایید. با کمی هزینه بیشتر، از عمر باتری بهتر، سخت افزار داخلی قدرتمندتر، نمایشگرهایی با وضوح بالاتر و بزرگتر و در کل کیفیت ساخت بهتر وعملکرد بالاتر دریافت خواهید نمود. اگر جزو کاربران حرفه ای محسوب می شوید و توانایی خرید لپ تاپ های گران قیمت را دارید، این دسته ای است که باید مد نظر قرار دهید.
با وجود گران بودن نوت بوک های این دسته، باز هم گزینه های زیادی جهت انتخاب وجود دارد. شما می توانید لپ تاپ های 13 اینچی قدرتمند با امکانات فراوان انتخاب نمایید. همچنین اگر به بازی یا تولید محتوا علاقه دارید، می توانید یک لپ تاپ 15 اینچی با پردازنده شش هسته ای و کارت گرافیک اختصاصی را برگزینید.
این دسته شامل لپ تاپ مورد علاقه ما، یعنی ASUS ROG Strix G512LI نیز می شود. اگر به لپ تاپی کمی قوی تر نیاز دارید، Lenovo Legion 5 نیز گزینه قابل تأملی است. برای گیمرها، Razer Blade بهترین لپ تاپی است که ما تا به حال با آن روبرو شده ایم (و نسخه جدیدی از آن نیز عرضه شده است). همچنین Lenovo ThinkPad X1 Extreme قدرت بالایی را در یک شاسی زیبا ارائه می دهد.
اگر طرفدار اپل هستید، MacBook Air را به شما پیشنهاد می کنیم. MacBook Pro نیز یک انتخاب خوب به حساب می آید، اما بیشتر برای کاربران حرفه ای کاربرد داشته و باید هزینه بالاتری به نسبت کارایی که دریافت می کنید بپردازید.
2 در 1
لپ تاپ های 2 در 1، راحتی و سهولت استفاده از تبلت را با قابلیت استفاده از صفحه کلید ترکیب می نمایند. این دسته شامل دو نوع طراحی خاص می باشند : قابل تبدیل و جدا شدنی. در نوت بوک های 2 در 1 قابل تبدیل، صفحه کلید به پشت صفحه نمایش خم می شود و می تواند به عنوان یک تبلت عمل نماید. لپ تاپ جدا شدنی در اصل یک تبلت با صفحه کلید قابل جداشدن می باشد، اما شبیه یک لپ تاپ فوق العاده باریک ظاهر می شود.
برخی نوت بوک های 2 در 1، در عمل بیشتر تبلت های خوبی هستند و برخی دیگر نیز، از بعد کاربرد، لپ تاپ های مناسبی به حساب می آیند. قبل از خرید، خوب فکر کنید که کدام یک بیشتر برای شما اهمیت دارد.
لپ تاپ های 2 در 1 مورد علاقه ما، Microsoft Surface Pro 6 و HP Specter x360 13 هستند.
اولترابوک
اصطلاح “اولترابوک” از نظر فنی مشخصه ای است که اینتل برای لپ تاپ های فوق العاده سبک و قابل حمل به کار برده است که عمر باتری بالایی نیز دارند. آنها از اس اس دی (SSD)، پردازنده های اینتل با بهره وری مناسب و بدنه تاشو استفاده می کنند. این نوع نوت بوک ها بسیار محبوب شدند، به گونه ای که بسیاری از مردم از واژه “اولترابوک” برای هر لپ تاپ سبک و جمع و جوری که برای حمل و نقل آسان طراحی شده بود ، استفاده می کردند.
امروزه هر نوت بوک سبک و دارای اس اس دی و پردازنده اینتل را می توان یک اولترابوک نامید، گرچه این موضوع خیلی صحیح نیست.
لپ تاپ مخصوص کسب و کار
لپ تاپ های مخصوص کسب و کار دارای یک سری ویژگی های بارز برای کاربران متوسط هستند. گرچه ممکن است آنها شبیه لپ تاپ های حرفه ای به نظر نیایند، اما عموماً دارای بدنه ای قوی و عمر طولانی برای باتری می باشند.
بزرگترین نقطه ضعف نوت بوک های مخصوص کسب و کار این است که معمولاً گران قیمت هستند. آنها اغلب نمایشگرهای بزرگتری را ارائه می دهند که دارای دقت رنگ بسیار بالا می باشند. به خصوص اگر برای ویرایشگران فیلم ها و عکاسان طراحی شده باشند. همچنین به دلیل تأکید بیشتر بر امنیت و حریم خصوصی، آنها عموماً سیستم های محافظتی بهتری مانند اعتبار سنجی بیومتریک و بسته های نرم افزاری هدفمند ارائه می دهند.
یکی از شاخص ترین خطوط تولید لپ تاپ در گروه مختص کسب و کار، سری Thinkpad لنوو است و مدل X1 Carbon از این سری جزو لپ تاپ های خارق العاده ای در این حوزه به شمار می آید. پرچمدار X1 Extreme لنوو نیز جزو لپ تاپ های مخصوص کسب و کار مورد علاقه ما به حساب می آید.
لپ تاپ های گیمینگ
لپ تاپ های مخصوص گیمینگ تولید می شوند تا بتوانید بازی های روز را به راحتی بر روی لپ تاپ اجرا نمایند. آنها از بهترین پردازنده های پیشرفته و تراشه های گرافیکی قدرتمند و همچنین RAM کافی برای اجرای بازی های مدرن بهره می برند. هر چیزی کمتر از این سخت افزارها می تواند باعث شود جدیدترین عناوین به خوبی اجرا نگردند.
نوت بوک های گیمینگ رده بالا معمولاً دارای سخت افزارهای بهتر همانند کامپیوتر های رومیزی و همچنین صفحه نمایش های بزرگتر می باشند. وجود سخت افزارهای قدرتمند در لپ تاپ های گیمینگ بدین معناست که شما از عمر باتری زیادی بهره مند نخواهید نشد – به خصوص در سیستم هایی با نمایشگر 4k.
لپ تاپ Alienware’s Area-51m بیشتر یک لپ تاپ گیمینگ سنتی با سخت افزار فوق العاده قدرتمند و بدنه ای بزرگ است، اما Razer Blade برداشتی مدرن تر از طراحی نوت بوک مخصوص گیمینگ به شمار می آید.
در مورد سخت افزار لپ تاپ انتخابی چه باید بدانید؟
در واقع سخت افزار است که تعیین می کند یک لپ تاپ قادر است چه کارهایی انجام دهد. قطعات بهتر به طور طبیعی گران تر خواهند بود، بنابراین از انتخاب سخت افزار مناسب غافل نشوید. به عنوان مثال لپ تاپی که برای مرور اینترنت یا نوشتن اسناد خریداری شده باشد، به پردازنده یا کارت گرافیک پیشرفته نیاز ندارد.
پردازنده (CPU)
واحد پردازنده مرکزی مغز لپ تاپ است و بیشتر وظایف آن را انجام می دهد. هنگامی که لپ تاپ نیاز به دسترسی به داده ها یا تغییر آن ها داشته باشد، CPU وارد عمل می شود. پردازنده های قوی می توانند داده های بیشتری را با سرعت بالا پردازش کنند. با این حال، به یاد داشته باشید که سرعت خالص یک پردازنده مرکزی، لزوماً نشان دهنده توانایی آن نمی باشد. اگر درباره گزینه های خود مطمئن نیستید، برای مقایسه آن ها، شماره مدل آن (مثلاً Core i5-9400H) را در یک مرورگر جستجو کنید.
آخرین مدل های اینتل، سری Core i3، Core i5 ، i7 Core و i9 Core در نسل های 10 و 11 هستند. می توانید نسل پردازنده را در شماره مدل آن مشاهده کنید. اولین رقم بعد از خط تیره نمایانگر نسل پردازنده می باشد. به عنوان مثال، پردازنده مرکزی i5-9400H جزو نسل نهم پردازنده های اینتل می باشد. جدیدترین تراشه های نوت بوک AMD پردازنده های نسل سوم آن یعنی سری Ryzen 4000 می باشند، اگرچه یافتن آنها در لپ تاپ ها کمی دشوار است.
وقتی قصد انتخاب لپ تاپ بر اساس پردازنده آن را دارید، تقریباً همیشه مدل های جدیدتر، بهتر هستند. سعی کنید از خرید لپ تاپ با CPU چند نسل قبل خودداری نمایید. اگر خیلی کار سنگینی مانند ویرایش ویدئو انجام نمی دهید، هیچ ایرادی ندارد که یک پردازنده میان رده انتخاب کنید. به عنوان مثال چهار هسته موجود در پردازنده Core i5-1135G7 تقریباً از پس انجام همه امور بر خواهد آمد.
پردازنده گرافیکی (GPU)
واحد پردازش گرافیکی یا GPU تراشه ای است که تمام تصاویری را که روی نمایشگر مشاهده می کنید، تولید می نماید. بیشتر لپ تاپ های رده پایین با گرافیک یکپارچه عرضه می شوند، این بدان معنی است که این قطعه در داخل پردازنده مرکزی (CPU) نصب شده است. به عنوان مثال، تقریباً همه پردازنده های لپ تاپ اینتل شامل گرافیک یکپارچه هستند. AMD واحدهای پردازش شتاب یافته یا APU را تولید می کند که CPU و GPU را روی تراشه یکسان به روشی مشابه ترکیب می کند.
سایر لپ تاپ ها دارای یک تراشه / ماژول گرافیکی اضافی هستند که بر روی مادربرد لحیم شده است. از این تراشه ها به عنوان “GPU گسسته” یاد می شود و قابل جدا سازی نیست. انویدیا و AMD تولید کنندگان اصلی این تراشه ها هستند.
آخرین خانواده GPU مختص لپ تاپ انویدیا، سری 20 RTX شامل RTX 2060 ، 2070 RTX و 2080 RTX می باشد – با برخی از نسخه های Max-Q که خنک تر و بی صداتر هستند. نوت بوک هایی با این پردازنده های گرافیکی جزو گرانترین و قدرتمندترین لپ تاپ های موجود هستند، در عین حال برخی از مدل های جدید ممکن است از سری GTX 16 یا سری قدیمی تر GTX 10 استفاده کنند. لپ تاپ های مبتنی بر سری RTX 30 نیز در فصل اول سال 2021 ارائه خواهند شد.
امروزه نوت بوک های بیشتری با پردازنده مرکزی Intel همراه با هسته گرافیکی AMD Vega و حافظه ویدئویی اختصاصی در یک ماژول تولید می گردد. اگر چنین لپ تاپی را توانستید با قیمت مناسب پیدا کنید معرکه است!
اگر چه گرافیک های گسسته AMD مانند RX 5500M و 5600M عملکرد بسیار بهتری نسبت به پردازنده های گرافیکی یکپارچه ارائه می دهند، اما خیلی کمتر از گرافیک های انویدیا رایج هستند.
صوت
اگرچه برخی از نوت بوک ها خروجی صدای با کیفیتی ارائه می دهند، مانند MacBook Pro، اکثر آن ها دارای فضای مناسبی برای قرار دادن بلندگوهای خوب در داخل نیستند. اگر می خواهید تجربه شنیداری جذاب تری داشته باشید، لپ تاپ هایی را برگزینید که پورت هایی جهت اتصال هدفون و یا بلندگوهای خارجی داشته باشند.
حافظه رم
حافظه رم (RAM) که غالباً به آن حافظه سیستم نیز گفته می شود، قطعه ای است برای ذخیره موقت اطلاعات و همچنین دسترسی سریع به آن ها. تمامی فعالیت ها و وظایف سیستم در حافظه رم ذخیره می شود. حتی مرورگری که شما با آن در حال دیدن این راهنما هستید از حافظه رم بهره می برد.
اساساً، هرچه حافظه رم بیشتر باشد، رایانه می تواند اطلاعات بیشتری را فراخوانی کند. در واقع کارهای بیشتری را می تواند در زمان معین انجام دهد. با این وجود، برخلاف حافظه ذخیره سازی (که در بخش بعد به آن می پردازیم)، حافظه رم اطلاعات را برای همیشه ذخیره نمی کند. هنگامی که سیستم خاموش می شود، تمام داده های ذخیره شده در حافظه رم از بین می رود.
به چه مقدار حافظه رم نیاز خواهید داشت؟ 8 گیگابایت عموماً مکفی است. اما اگر برنامه های سنگین اجرا می کنید یا هر نوع تولید محتوا انجام می دهید، به 16 گیگابایت حافظه رم یا بیشتر نیاز خواهید داشت.
فضای ذخیره سازی
فضای ذخیره سازی داخلی لپ تاپ، میزان ظرفیتی است که می توان داده ها را برای همیشه بر روی آن ذخیره نمود. همه داده ها، از برنامه های نصب شده گرفته تا موسیقی های دانلود شده، در یک دستگاه ذخیره سازی داخلی ذخیره می شوند. این دستگاه ها یا به فناوری هارد دیسک مبتنی بر پلاتر متکی هستند یا به فناوری NAND Flash (تکنولوژی به کار رفته در SSD ها). کروم بوک ها عموماً کمتر از SSD استفاده می نمایند.
برخلاف RAM، داده های ذخیره شده بر روی هارد و اس اس دی لزوماً داده های مورد نیاز برای پردازش نیستند. یک برنامه نصب شده که در حال حاضر فعال نیست، فضای ذخیره سازی را اشغال می نماید اما حافظه رم را اشغال نمی کند. اکنون بسیاری از لپ تاپ های مدرن از درایوهای حالت جامد (SSD) استفاده می کنند که سریعتر و قابل اطمینان تر از هارد دیسک های سنتی هستند. اما در ظرفیت های مشابه گران ترند.
SSD از فناوری NAND Flash برای ذخیره اطلاعات استفاده می کند که فاقد اجزاء و قطعات متحرک می باشد. این مساله سبب ایجاد یک عملکرد چشمگیر نسبت به هارد دیسک های معمولی – که دارای قطعات متحرک هستند – می گردد و می تواند بیشترین میزان اثر بخشی در کارایی لپ تاپ را منجر گردد.
در هنگام خرید نوت بوک مطمئن شوید که دستگاه انتخابی شما دارای SSD باشد. اگر بعدها به فضای بیشتری جهت ذخیره سازی نیاز پیدا کردید، می توانید یک هارد دیسک یا SSD خارجی تهیه نمایید.
درگاه های اتصال
امروزه لپ تاپ ها از درگاه های متعدد و گوناگونی استفاده می کنند. بیشتر لپ تاپ ها پورت USB-A را برای پشتیبانی از دستگاه های قدیمی مانند وسایل جانبی و درایو های خارجی ارائه می دهند. این رابط بسته به سازنده لپ تاپ از USB 2.0 (480Mbps) ، USB 3.2 Gen 1 (5Gbps) و یاUSB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) پشتیبانی می کند.
لپ تاپ های باریک تر مانند اولترابوک ها و مک بوک ها به دلیل اندازه ای که دارند، درگاه های USB-A را ارائه نمی دهند. در عوض، در آن ها یک یا چند پورت USB-C خواهید دید. این رابط نسبت به USB-A کوچکتر، باریک تر و گردتر است. همچنین این رابط بسته به سازنده لپ تاپ با چندین فناوری از جمله Thunderbolt 3 (40Gbps) ، USB 3.2 Gen 1 ، USB 3.2 Gen 2 و DisplayPort عرضه می گردد.
اگر قصد دارید جهت بهره مندی از صفحه نمایش بزرگتر، از یک مانیتور دیگر نیز استفاده کنید، مطمئن شوید که نوت بوک انتخابی شما از اتصالات مناسب مانند USB-C ، DisplayPort یا HDMI بهره می برد. ممکن است بتوانید رابط VGA را در مدل های قدیمی تر پیدا کنید. همچنین خروجی تصویر از طریق رابط USB-A با استفاده از درایورهای DisplayLink و آداپتور مناسب امکان پذیر می باشد.
صفحه نمایش لمسی
صفحه های نمایش لمسی زمانی منحصر به نوت بوک های رده بالا بودند. بیشتر به این دلیل که سخت افزار مورد نیاز آن ها گران بود و اینگونه نمایشگرها کاربردی به نظر نمی رسیدند. آنچه به ادغام دو فناوری تبلت و لپ تاپ کمک کرد، تب و تاب استفاده از تبلت و همچنین نیاز بازار لپ تاپ به بازیابی مجدد خود بود. تولید رایانه های لمسی 2 در 1 کم کم باعث کاهش هزینه های تولید گشت. صفحه های نمایش لمسی اکنون حتی در برخی از مدل های اقتصادی نیز رایج شده اند.
ویندوز 10 تلاش های فراوانی برای پشتیبانی از صفحه های نمایش لمسی کرده است. مایکروسافت رابط کاربری و نرم افزار های خود – از جمله برنامه هایی مانند Office و مرورگر Edge – را با رویکرد لمسی بودن، ، طراحی نموده است. نرم افزار هایی مانند مرورگر محبوب گوگل کروم نیز پشتیبانی لمسی بسیار خوبی را ارائه می دهند.
اگرچه قابلیت لمسی بودن نوت بوک جالب به نظر می رسد، اما ببینید که واقعاً به این قابلیت نیاز دارید یا خیر. وجود این فناوری در یک دستگاه 2 در 1 و یا حتی در لپ تاپ هایی که می توانند در حالت ایستاده خم شوند، منطقی به نظر می رسد. اگر فکر می کنید وجود یک صفحه نمایش لمسی بر روی لپ تاپ هایی با طراحی رایج تاشو برای شما چندان کارایی ندارد، بهتر است از صرف هزینه مضاعف بپرهیزید.
جمع بندی
امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله راهنمای مفیدی برای خرید لپ تاپ خدمت شما عزیزان ارائه داده باشیم. با مد نظر قرار دادن نکات ارائه شده، قادر خواهید بود انتخاب بهتر و هوشمندانه تری داشته باشید.